Külföld

Amerikai hídomlás: leállították az eltűnt emberek utáni kutatást

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 6:37

Nem feltételezhető, hogy túlélőket találnak.

A hatóságok kedden helyi idő szerint az esti órákban leállították a kutatást Baltimore-i hídomlásban eltűnt hat ember után, akiket feltételezett halálos áldozatnak nyilvánítottak, írja az MTI.

Mint arról beszámoltunk, kedden kora hajnalban összeomlott az egyik legforgalmasabb amerikai híd Baltimore-ban, miután tartópillérének ütközött egy szingapúri zászló alatt közlekedő teherhajó. A négysávos hídon áthaladó járművek és az ott dolgozó karbantartók is a folyóba zuhantak. A partiőrség mentőakciót indított, búvárokkal keresték az eltűnteket. Az előzetes információk szerint műszaki hiba okozta a katasztrófát.

A parti őrség kedd esti sajtótájékoztatóján közölték: nem feltételezhető, hogy túlélőket találnak, a további kereső munkát pedig a romló látási és időjárási viszonyok, valamint a víz hőmérséklete is akadályozza.

Roland Butler, Maryland rendőrség vezető nyomozója hozzátette, hogy a víz tele van törmelékkel és a híd acélroncsaival, a hajótestről pedig konténerek lógnak a víz fölé, ami veszélyessé teszi búvárok munkáját. 

 Joe Biden elnök minden lehetséges segítséget kilátásba helyezett a katasztrófa utáni helyreállításhoz és újjáépítéshez.

A tragédiával az RTL Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: Reuters

#Külföld#híd#hídomlás#baltimore#eltűntek#joe biden

Címlapról ajánljuk