Külföld

Palesztinbarát tüntetők miatt kellett kiüríteni a londoni British Múzeumot

rtl.hurtl.hu

2024. március 24. 19:46

A világhírű British Múzeumot Londonban ki kellett üríteni, miután környezetvédők és palesztinbarát tüntetők lepték el az épületét.

A világhírű British Múzeumot Londonban ki kellett üríteni, miután környezetvédők és palesztinbarát tüntetők vasárnap kora délután elállták az épület mindkét bejáratát. A demonstrálók több százan érkeztek a múzeumhoz, és szándékosan akadályozták a be- és kijutást – írja a Blikk.

A múzeum vezetősége biztonsági okokból úgy döntött, hogy kitereli az éppen bent lévő látogatókat. Habár rendőrök is jelen voltak, nem tudták feloszlatni a békésen álldogáló tömeget. A múzeum vezetése reményét fejezte ki, hogy a nap folyamán ismét fogadhatják a látogatókat. A közösségi médiában videók is terjednek a tüntetésről:

A természetvédők a BP olajvállalat környezetszennyező tevékenysége ellen tiltakoztak, hozzájuk csatlakoztak a palesztin zászlókkal érkező tüntetők. A lap szerint a nagy a környéken felfordulást okozó közös akciójukkal arra hívták fel a figyelmet, hogy Izrael gázai ostroma alatt a BP olajtársaság zöld utat kapott, hogy gáz után kutasson a megszállt palesztin vizeken, ugyanakkor a cég a British Múzeum egyik fő támogatója is.

Nyitókép (illusztráció): A londoni British Muesum főbejárata. Fotó: Alex Segre / UCG / Universal Images Group via Getty Images

 

#Külföld#london#múzeum#kiürítés#palesztinbarát#környezetvédők#tüntetés

Címlapról ajánljuk