Külföld

Letartóztatták a moszkvai terrortámadás elkövetőit

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 8:38

Legalább 11 embert tartóztattak le a moszkvai terrortámadással összefüggésben, köztük az azt végrehajtó négy fegyverest. Az orosz hírszerzés szerint Ukrajnában voltak kapcsolataik. 

Az orosz hatóságok letartóztatták azt a négy embert, akik végrehajtották a moszkvai terrortámadást – írta a RIA orosz hírügynökség. A Guardian cikke szerint erről a Telegram-oldalán számolt be a RIA, a Kremlre hivatkozva. 

A közlés szerint az FSZB orosz belbiztonsági szolgálat vezetője erről tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hozzátéve, hogy még hét embert vettek őrizetbe a támadással összefüggésben. Ezt írta a BBC is. 

Az FSZB nem sokkal később közleményt adott ki, amiben megerősítették a letartóztatásokról szóló híreket. A belbiztonsági szolgálat közlése szerint „a terrortámadás elkövetése után a bűnözők az orosz-ukrán határon próbáltak átjutni”, hozzátéve, hogy „kapcsolataik voltak az ukrán oldalon”. Közölték, hogy folytatják a nyomozást a támadással kapcsolatban, amit a jellemzésük szerint „alaposan megterveztek”


A moszkvai terrortámadással az rtl.hu kiemelten foglalkozik. 

#Külföld#moszkvai terrortámadás#letartóztatás#s

Címlapról ajánljuk