Külföld

Moszkvai terrortámadás: gyermekeiket ölelő anyákat találtak holtan

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 12:09

A legfrisseb hivatalos adatok szerint már legalább 115 halálos áldozata van a moszkvai terrortámadásnak – írta a TASZSZ orosz hírügynökség, az orosz nyomozóbizottságra hivatkozva. Az újabb halálos áldozatokat a romok eltakarítása közben találták meg – közölte a hírügynökség.

A terrortámadás helyszínén a támadók folyékony anyagot locsoltak szét, majd felgyújtották az épületet. A koncertteremben készült felvételeken látni lehet, hogy az teljesen kiégett, és mindent a beomlott tető romjai borítottak.

Moszkvai terrortámadás: gyermeküket ölelő anyákat találtak holtan
Az orosz vészhelyzeti minisztérium dolgozói a Crocus City Hall koncertteremben a terrortámadás után. Fotó: Russian Emergencies Ministry/Handout via REUTERS 

Közben a Reuters arról számolt be, hogy több halálos áldozatra vécékben és lépcsőházakban bukkantak rá. A hírügynökség ezt a Baza című orosz lapra hivatkozva közölte, aminek a Reuters jellemzése szerint jó kapcsolatai vannak az orosz biztonsági és rendfenntartó erők között.

A beszámoló szerint az emberek pánikba esve igyekeztek menekülni a fegyveresek elől. Közölték, hogy 28 holttestre egy vécében bukkantak rá, 14 holttestre pedig egy lépcsőházban. Hozzátették, hogy sok anyára úgy találtak rá, hogy gyermekeiket ölelték.

A moszkvai terrortámadással kapcsolatos összes hírünket megtalálják itt.

Nyitókép: Az orosz vészhelyzeti minisztérium dolgozói a Crocus City Hall koncertteremben a terrortámadás után. Fotó: Russian Emergencies Ministry/Handout via REUTERS

 

#Külföld#moszkvai terrortámadás#oroszország#crocus city hall

Címlapról ajánljuk