Külföld

Moszkvai terrortámadás: már 93 halott

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 9:26

Már legalább 93 halottja van a moszkvai terrortámadásnak, hatvan sérült súlyos állapotban van. 

Már legalább 93 halottja van a moszkvai terrortámadásnak – jelentette az TASZSZ orosz hírügynökség, az orosz hatóságokra hivatkozva. Az orosz nyomozóbizottság közlése szerint az áldozatokat lövések, valamint füstmérgezés ölte meg, és hozzátették, hogy a támadók gyúlékony anyagot locsoltak szét az épületben, hogy felgyújtsák.

Az orosz nyomozóbizottság egyben arra figyelmeztetett, hogy a halottak száma még emelkedni fog – írta a TASZSZ.  

A legfrissebb információk szerint 107 embert kezelnek kórházban, akik közül nagyjából hatvanan vannak súlyos állapotban – írta a Guardian.

A moszkvai terrortámadásról szóló híreinket ide kattintva tudják megnézni.

Az orosz egészségügyi minisztérium közben nyilvánosságra hozta az eddig azonosított halottak nevét. A listán 41 ember szerepel. A legfiatalabb 33 éves, a legidősebb 71 éves – írta a Guardian. A halottak között az eddigi beszámolók szerint három gyerek is van.

A Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több maszkos fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. A lángok miatt beomlott a koncertterem, a 6200 férőhelyes Crocus City Hall tetőszerkezete.

A támadásról több videófelvétel is készült:


Nyitókép: Orosz gárdista áll a lángoló Crocus City Hall nevű hangversenyteremnek otthont adó épületnél, amelyben katonai terepruhát viselő fegyveresek tüzet nyitottak Krasznogorszkban 2024. március 22-én. Fotó: MTI/AP/Dmitrij Szerebrjakov

#Külföld#moszkvai terrortámadás#halálos áldozatok

Címlapról ajánljuk