Külföld

Kövér László is küldött gyásztáviratot Oroszországba

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 20:55

Kövér László az orosz felsőház és az orosz alsóház elnökének fejezte ki részvétét. 

Magyarország határozottan elítéli a terrorizmust és készen áll arra, hogy minden lehetséges eszközzel hozzájáruljon a jövőben is a terrorizmus elleni küzdelemhez – írta az Országgyűlés elnöke orosz partnereinek küldött gyásztáviratában szombaton.

Az MTI szerint Kövér László az orosz felsőház és az orosz alsóház elnökének, Valentyina Matvijenkónak és Vjacseszlav Vologyinnak címzett levelében úgy fogalmazott, nagy fájdalommal értesült a pénteki moszkvai terrortámadásról.

Azt írta, a terrorizmus egy olyan globális kihívás, amellyel szemben a legszélesebb nemzetközi összefogásra és együttműködésre van szükség.

Kövér László őszinte részvétét fejezte ki orosz kollégáinak, Oroszország minden polgárának és különösen az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

A házelnök mellett Orbán Viktor is küldött részvétnyilvánítást Oroszországba, ő Vlagyimir Putyin orosz elnöknek címezte a levelét.

A Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több maszkos fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. A lángok miatt beomlott a koncertterem, a 6200 férőhelyes Crocus City Hall tetőszerkezete. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a támadásban 133 ember vesztette életét, de ez a szám még nőhet, mert a kutatás még zajlik a koncertterem romjai között.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

#Külföld#oroszország#kövér lászló#moszkvai terrortámadás#részvét#távirat

Címlapról ajánljuk