Külföld

Hihetetlenül fiatal bankrablókat körözött az FBI, szüleik adták fel őket

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 21. 20:36

Március 14-én három bankrabló ment be egy houstoni bankba, és követeltek pénzt az egyik pénztárostól. Mint később kiderült, ketten még általános iskolás korúak voltak.

A houstoni FBI is körözést adott ki a múlt héten három fiatal bankrabló ellen, akik a Wells Fargo bank egyik helyi fiókjába bementek és egy fenyegető üzenetet adtak át a pénztárosnak. A fiúk azt állították, hogy fegyver van náluk, és ennek hatására a banki alkalmazott átadott nekik egy összeget, amivel elmenekültek, írja az abc13.com.

Egy szemtanú szerint a bankrablók 14 és 18 év közöttiek voltak, de később az FBI az adatgyűjtés során pontosította a kiadott körözést: 

11, 12 és 16 éves gyerekeket kerestek, részben a bank biztonsági kameráinak felvételei alapján.

A „kis gazfickónak” titulált bankrabló fiúk közül kettőt végül szüleik adtak fel, a harmadik pedig valami verekedésbe keveredett, és úgy állították elő.


Egy nyugalmazott bíró az abc13.com-nak azt mondta, elképzelhető, hogy a fiúk nem maguktól mentek bankot rabolni, hanem egy felnőtt vette rá őket a bűncselekményre. Ő személy szerint még soha nem találkozott ennyire fiatal bankrablókkal, ennél az erőszakos bűncselekménytípusnál meglehetősen ritkák az általános iskolás korú elkövetők.

A nyomozók nem árulták el, hogy valaki más is érintett-e az ügyben, vagy hogy sikerült-e visszaszerezni a rablással szerzett pénzt. Mivel kiskorúakról van szó, az FBI nem hozza nyilvánosságra a nevüket sem.

Nyitókép: FBI Houston / Twitter

#Külföld#egyesült államok#texas#houston#bankrabló#fiatalkorú#fbi

Címlapról ajánljuk