Külföld

Küszöbön egy újabb fotómanipulálási botrány a brit királyi családban

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 11:02

Katalin hercegné fotóbotránya után újabb manipulált felvétel került elő a brit királyi családról, ezúttal egy II. Erzsébetet a dédunokáival ábrázolt képről van szó.

Mint arról beszámoltunk, nemrég súlyos képhamisítási, fotómanipulálási ügybe keveredett a királyi család, miután három globális hír- és fotóügynökség, az Associated Press (AP), a Reuters és az AFP egyaránt visszavonta kínálatából Katalin hercegné családi fotóját. Katalin walesi hercegné később elnézést kért a fotója körüli félreértések miatt, majd magára vállalta a képszerkesztési hibák elkövetését.


A brit királyi család a fotómanipulálási üggyel súlyos bizalmi válságba keveredett, most pedig egy újabb gyanús fotó látott napvilágot. A Getty Images, a világ egyik legnagyobb nemzetközi képügynöksége hétfőn arra figyelmeztetett, hogy egy másik fotót is manipulálhattak. 

Az ügynökség „digitálisan javítva” jelzéssel látott el egy olyan fotót, amin II. Erzsébet brit királynő a dédunokáival szerepel.

A kép még 2022 augusztusában készült a skóciai Balmoralban, a Buckingham-palota tavaly április 21-én adta ki a néhai királynő 97. születésnapja alkalmából. A Sky News most beszélt egy fotószakértővel, aki megerősítette, hogy az ominózus családi fotónál legalább hétféle módosítást is végezhettek. Szerkesztés nyomait figyelte meg egyebek mellett a kanapé különböző pontjain, például a karfáinál, valamint Lajos herceg arcán és haján is.


Nyitókép: The Prince and Princess of Wales / Kensington Palace / handout via Reuters

#Külföld#brit királyi család#ii. erzsébet#brit királynő#fotó#manipulálás#botrány

Címlapról ajánljuk