Külföld

A migránsok nem emberek, ha nem én nyerek vérfürdő lesz – Trump elszabadult Ohióban

Dévai LászlóDévai László

2024. március 17. 8:37

Donald Trump szerint vannak olyan bevándorlók, akik nem is emberek. 

Ha nem választanak meg, akkor vérfürdő lesz. Vérfürdő lesz az országban

– mondta Donald Trump republikánus elnökjelölt Ohio államban szombat este.

Trump az általa az előválasztáson támogatott helyi republikánus szenátorjelölt mellett kampányolt, ezen az eseményen hangzott el többek között az, hogy ha nem ő nyeri a választást, akkor vérfürdő lesz Amerikában. Arról is beszélt, hogy a migránsok egy része szerinte nem is emberek. Az elnökjelölt pár napja egy beszédében leszögezte, hogy amennyiben megválasztják, az lesz az első dolgra, hogy kiengedi azokat az elítélteket, akiket a Capitolium ostroma miatt ítéltek el.

New York Times beszámolója szerint Trump ismét hangsúlyozta, hogy szerinte elcsalták a 2020-as választásokat, noha még a Republikánus Párt trumpista szárnyához köthető szervezetek sem találtak erre bizonyítékot. A Vandalia repülőterénél tartott közel kilencven perces beszédében végig agresszív módon támadta a bevándorlókat, többször is állatoknak nevezte őket.

Kritizálta Joe Biden-t is, aki egyszerűen lehülyézett. Viccelődött Fani Willis atlantai ügyésszel, aki a Trump elleni helyi büntetőügyet viszi. Kigúnyolta Gavin Newsom kaliforniai kormányzót, és J. B. Pritzker illinois-i kormányzót a külseje miatt. Az ohiói demokrata szenátorjelöltet, Matt Dolant pedig a helyi baseballcsapata névváltása miatt támadta.

Az RTL Híradója korábban arról forgatott, hogy a magyar kormány titkolja, hogy Orbán Viktor hivatalos úton volt-e Trumpnál, és fizetett-e a különgépért:

Nyitókép: Lindsay DeDario / Reuters

#Külföld#donald trump#vérfürdő#migránsok#bevándorló#amerika#usa#elnökválasztás

Címlapról ajánljuk