Külföld

Rendkívül szórakoztató ennek a japán állatkertnek a tigrisszökést szimuláló gyakorlata

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 16. 16:33

A Tobu állatkert megtartotta éves gyakorlatát, mely során azt szimulálták, hogy mi a teendő, ha megszökik az állatkert fehér tigrise.

A Saitama prefektúrában található Miyashiro Townban található Tobu Állatkert csütörtökön tartotta éves kiképző gyakorlatát, írja az UPI. A japán állatkert személyzetének tagjai azt gyakorolták, hogy mi a teendő, ha megszökik az állatkert fehér tigrise.

Az esemény minden komolysága és fontossága ellenére igen szórakoztató, amiről az alábbi videó is tanúskodik.


A gyakorlatról készült összefoglaló szerint a szökött tigris szerepét az egyik gondozó játszotta. A férfi fehér tigrisjelmezt viselve nagyon fenyegetően viselkedett, lesből próbálkozott támadni, négykézláb jött-ment, kiszámíthatatlanul mozogva az állatkertben.

Az állatkert többi alkalmazottja végül sikeresen végrehajtotta a létesítmény riadótervét. A szökött tigrist előbb nyugtatólövedékkel leterítették, majd megkötözték és egy hálóba téve elszállították. A kedvencünk az a jelenet, amikor az elkábított tigrist az egyik alkalmazott egy kis Suzuki teherautóból egy bottal böködi:

Rendkívül szórakoztató ennek a japán állatkertnek a tigrisszökést szimuláló gyakorlata

Az állatkert vezetője, Masaru Kaminaga elmondta, hogy ezek az éves gyakorlatok nagyon fontosak a látogatók biztonsága szempontjából.

„Vészhelyzet esetén fontos, hogy mindenki tudja, mi a dolga, és ennek megfelelően reagáljon” – jelentette ki Kaminaga.

#Külföld#japán#állatkert#fehér tigris#tigrisszökés#gyakorlat#vicces

Címlapról ajánljuk