Külföld

Volt alelnöke nem támogatja Donald Trump elnökjelöltségét

rtl.hurtl.hu

2024. március 16. 13:06

Nem támogatja Donald Trump elnökjelöltségét volt alelnöke, Mike Pence, és az sem biztos, hogy rá fog szavazni az elnökválasztáson. 

„Nem tudom tiszta lelkiismerettel támogatni” Donald Trump elnökválasztási kampányát – jelentette ki pénteken Mike Pence. Trump egykori alelnöke a Fox News konzervatív amerikai hírtelevíziónak adott interjújában nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy Trumpra fog-e szavazni a novemberi elnökválasztáson, közölve, hogy megtartja magának, hogy kire szavaz. Csak annyit tett hozzá, hogy „soha nem voksolnék Joe Bidenre”, mert „republikánus vagyok”.

Pence a republikánus előválasztáson elindult Trumppal szemben, akinek hívei 2020 január 6-án azt skandálva rohamozták meg az amerikai kongresszus épületét, hogy „akasszuk fel Mike Pence-t”, mert alelnökként nem akadályozta meg Trump kérésére az elnökválasztás eredményének elfogadását.

Mike Pence Trump elnöksége alatt végig kiállt az elnök mellette, de a január 6-ai ostrom ezt megváltoztatta, és azóta kritikus hangon beszél a volt elnökről, aki már biztos, hogy idén is a republikánusok elnökjelöltje lesz. A Fox Newsnak adott interjújában azt mondta, azért nem támogatja Trumpt, mert a volt elnök már nem foglalkozik a konzervatívok számára fontos kérdésekkel.

A Trump-kampány egyelőre nem reagált Pnece bejelentésére. 

Nyitókép:Donald Trump és Mike Pence a 2016-os elnökválasztás alatt. Fotó:  Chip Somodevilla/Getty Images

 

#Külföld#Mike Pence#donald trump#amerikai elnökválasztás 2024

Címlapról ajánljuk