Külföld

Izraeli miniszter: Budapest az egyetlen európai főváros, ahol a zsidók biztonságban vannak

rtl.hurtl.hu

2024. március 12. 13:56

Amiháj Sikli alapos dicséretben részesítette a magyar kormányt és Orbán Viktort hétfői látogatásán.

Rövid látogatáson Magyarországon járt hétfőn Amiháj Sikli izraeli diaszpóraügyi és antiszemitizmus elleni harcért felelős miniszter – írja a Jerusalem Post.

Szijjártó Péter külügyminiszter a tudósítás szerint arról tájékoztatta az izraeli tárcavezetőt, hogy „a felelős bevándorláspolitikának köszönhetően Magyarország ma a zsidók legbiztonságosabb menedéke Európában, ahol szükségtelen az intézményeik fegyveres őrzése”.

Sikli kiemelte, hogy Magyarország rendíthetetlenül kiáll az antiszemitizmus ellen és Izrael mellett. „Magyarország erős konzervatív vezetése biztosítja, hogy a zsidók biztonságban sétálhassanak az utcán, más európai fővárosokkal, különösen Londonnal szemben, ahol a zsidóknak páncélozott járművekre van szükségük a biztonságos közlekedéshez” – állította az izraeli miniszter.

Szerinte a magyar miniszterelnököt igazságtalan rágalmak érik, „antiszemitizmussal és rasszizmussal vádolják, miközben Budapest az egyetlen európai főváros, ahol a zsidók büszkén viselhetik a Dávid-csillagot és a kipát anélkül, hogy szóbeli vagy fizikai bántalmazástól kellene tartaniuk”. Dicsérte továbbá, hogy Orbán Viktor „nem hajlandó engedni” a politikai korrektségnek, a multikulturalizmusnak és a Szíriából és Irakból érkező menekültek befogadásának.

Tavaly szintén a Jerusalem Post nyomán írtunk arról, hogy egy tíz európai országra kiterjedő felmérésben épp Magyarországon találták legerősebbnek az antiszemitizmust: nálunk a lakosság több mint harmada vall zsidóellenes nézeteket.

Nyitókép: Facebook / Szijjártó Péter

#Külföld#izrael#zsidók#antiszemitizmus

Címlapról ajánljuk