Külföld

Trumpot lefizették, hogy megváltoztassa álláspontját – állítja volt tanácsadója

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 18:04

Steve Bannon volt tanácsadó szerint egy kínai cég pénzének köszönhető, hogy megváltozott Donald Trump álláspontja.

Donald Trumpot lefizették, és ennek köszönhető, hogy megváltozott a hozzáállása a TikTokkal kapcsolatban, utalt rá Steve Bannon, a volt amerikai elnök volt tanácsadója, írja a Newsweek.

Donald Trump nemrég változtatta meg álláspontját, és védte be a TikTokot: a 2024-es elnökválasztás republikánus jelöltje a saját közösségi oldalán, a Truth Socialön azt írta, hogy „ha eltüntetjük a TikTokot, akkor a Facebook és Zuckerschmuk (Mark Zuckerberg – a szerk.) megduplázza a bizniszét. Nem akarom, hogy a Facebooknak, ami elcsalta a választást, jobban menjen. Ők az emberek igazi ellenségei”.

Steve Bannon már a Gettren reagált erre, utalva arra, hogy az elnökjelöltet lefizették egy találkozó során Jeff Yass-szal, a konzervatív tőkealap-kezelő menedzserrel, akinek 33 milliárd dolláros érdekeltsége van a TikTokban.

Az amerikai törvényhozók jelenleg arra készülnek, hogy korlátozzák a TikTokot és anyacégét, a ByteDance-t az országban, mert állítólag a szolgáltatás megosztja a felhasználóktól szerzett adatokat a kínai kommunista állammal. A cég elutasítja ezeket a vádakat, ám egy kétpárti törvényjavaslat betiltaná a TikTokot az USÁ-ban. A TikTok arra kéri a felhasználóit, győzzék meg helyi képviselőiket, hogy ne szavazzák meg ezt a törvényt.

Nyitókép:  Chip Somodevilla / Getty Images

#Külföld#donald trump#kína#tiktok#kém#lefizetés#steve bannon#usa#elnök#jelölt

Címlapról ajánljuk