Külföld

Újabb kellemetlen incidens egy Boeing utasszállítóval: felszálláskor leesett a kereke

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 8. 17:44

A United Airlines San Francisco-ból felszálló Boeing 777-200-as gépének egyszerűen leesett az egyik kereke.

Felszállás közben elhagyta egyik kerekét a United Airlines légitársaság San Francisco-ból Oszakába induló gépe, írja az ABC7 News.

Az incidensről videófelvétel is készült. Ezen jól látható, ahogy az UA Boeing 777-200-as gépe a San Francisco nemzetközi repülőtérről száll fel, majd emelkedés közben, a futópálya fölött elhagyja a bal oldali, hat kerekű fő futómű jobb hátsó kerekét.

A kerék a repülőtér dolgozói parkolójába csapódott és több autót is megrongált. Szerencsére senki nem sérült meg a földön.


A United Airlines közleménye szerint a repülőgépet Los Angeles-be átirányították, ahol biztonságban leszállt. Tájékoztatásuk szerint a kényszerleszállást végrehajtó gépen 235 utas, 10 utaskísérő és 4 pilóta tartózkodott.

A légitársaság hangsúlyozta: a repülőgép futóművét úgy tervezték, hogy akkor is biztonságosan le tud szállni, ha elveszti egyik kerekét.

A United Airlines és a Boing nem először szerepel a héten a hírekben: mint arról az rtl.hu is beszámolt, hétfőn az UA Houstonból Fort Myersbe tartó Boeing 737-esének egyik hajtóműve kigyulladt.

A Híradó tudósítása az esetről:

 

 

#Külföld#egyesült államok#boeing#united airlines#felszállás#utasszállító#kerék#leesett#san francisco

Címlapról ajánljuk