Külföld

Folytatódott a United Airlines pechszériája: landolás után tört ki a futóműve egy gépüknek

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 8. 18:10

Elképesztően rossz szériája van a United Airlines-nak: hétfőn egyik gépük hajtóműve gyulladt ki, pénteken egy másik gépük elhagyta egyik kerekét, míg egy harmadiknak landolás után tört ki a futóműve.

Újabb incidensről érkezett hír a United Airlines amerikai légitársaság háza tájáról: a RadarBox információi szerint a cég egyik Boeing 737 MAX 8 gépe landolás után balesetet szenvedett. 

Az utasszállító pénteken Memphisből érkezett Houstonba és rendben leszállt, azonban a futópályáról lekanyarodva a terminál felé indulva letért a betonról és a bal oldali futóműve kitört.


A gép a fotók és videók tanúsága szerint a bal oldali hajtóművére dőlve állt meg a beton melletti füves területen.


Az utasoktól származó – egyelőre hivatalosan meg nem erősített – beszámolók szerint a beton vizes volt és a pilóta a kelleténél gyorsabban akarta bevenni a kanyart, ezért csúszott meg a gép.


A United Airlines és a Boing már harmadjára szerepel a héten a hírekben: mint arról az rtl.hu is beszámolt, hétfőn az UA Houstonból Fort Myersbe tartó Boeing 737-esének egyik hajtóműve kigyulladt, pénteken pedig a San Francisco-ból Oszakába induló járatának esett le felszállás után az egyik kereke.

A leesett kerékről az RTL Híradó is beszámolt péntek este:


Nyitókép: VickiO_theDO / Twitter

#Külföld#egyesült államok#texas#houston#united airlines#futómű

Címlapról ajánljuk