Külföld

Medvegyev: Eltaláltuk volna Zelenszkijt a rakétánkkal, ha akarjuk

rtl.hurtl.hu

2024. március 7. 14:40

Az odesszai kikötőt meglátogató Volodimir Zelenszkijtől nem messze csapott be egy rakéta. Dmitrij Medvegyev szerint nem rá céloztak.

Nem zárható ki, hogy amikor az odesszai kikötőre szerdán rakétacsapást mértek az oroszok, akkor Volodimir Zelenszkij vagy Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök küldöttségét célozták meg – közölte  Ihor Zsovkva, az ukrán elnök tanácsadója.

A Reuters szerint a görög kormányfő és az ukrán elnök a fekete-tengeri kikötőben az ukrán gabonaexportot kiszolgáló létesítményeket tekintették meg, amikor a rakéta 500 méterrel arrébb becsapódott.

Az orosz védelmi minisztérium szerdán azt közölte, hogy egy olyan hangárra mértek csapást, amelyben ukrán haditengerészeti drónok voltak elhelyezve a kikötőben, hozzátéve, hogy a célt sikerült elérni.

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese csütörtökön azt mondta, hogy Oroszország nem Volodimir Zelenszkij küldöttségét vette célba, ugyanakkor azt is hozzátette, eltalálták volna az ukrán elnök csapatát, ha akarták volna.

Nyitókép: Reuters/Ukrainian Presidential Press Service

#Külföld#Volodimir Zelenszkij#odessza#rakéta#támadás#orosz-ukrán háború#Dmitrij Medvegyev#kiriákosz micotákisz

Címlapról ajánljuk