Külföld

Felosztotta Ukrajnát Magyarország, Románia, Lengyelország és Oroszország között Dmitrij Medvegyev

rtl.hurtl.hu

2024. március 4. 15:24

Dmitrij Medvegyev szerint Ukrajna egyértelműen Oroszország.

Egy Szocsiban rendezett ifjúsági fesztiválon Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese olyan térképet mutatott be, amelyen Ukrajna területének nagy részét felosztották Oroszország, Lengyelország, Románia és Magyarország között, és mindössze egy kisebb, nagyjából a Kijevi területnek megfelelő rész maradt meg Ukrajnaként – írja a Meduza című emigráns orosz portál.

A volt orosz elnök közölte: a Dnyipro folyó mindkét partján fekvő terület eredendően Oroszország történelmi stratégiai határainak része. Vitatta, hogy az egykori ukrán elnök, Leonyid Kucsma könyvének címe „Ukrajna nem Oroszország”, szerinte ennek az elképzelésnek örökre el kell tűnnie, „Ukrajna egyértelműen Oroszország” – mondta.

Szerinte a legjobb jövő, amiben a modern Ukrajna polgárai reménykedhetnek, hogy „a hanyatló európai panoptikum rabszolgái lehetnek”, az Egyesült Államokat erőszaktevőhöz, Ukrajnát pedig az áldozatához hasonlította. „Vagy ami még rosszabb”, mondta, „hogy Ukrajna feláldozható anyaggá válik”.

Az egykor kifejezetten nyugatosnak mutatkozó Medvegyev az elmúlt években háborús héjaként szerepel a nyilvánosságban.

#Külföld#Dmitrij Medvegyev#orosz-ukrán háború#ukrajna

Címlapról ajánljuk