Külföld

Papok viccelődtek Ferenc pápa halálán

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 17:42

A toledói érsek elmarasztalta őket.

A toledói érsek elmarasztalta azokat a papokat, akik egy internetes műsorban Ferenc pápa halálán viccelődtek.

Az „Ellenforradalmi papi összejövetel” alcímmel futó műsor kérdéses epizódjában hat spanyolul beszélő pap szerepelt különböző országokból. A toledói résztvevő azt mondta, „sokat imádkozom a pápáért, hogy a lehető leghamarabb a mennybe kerülhessen”. Egy másik szereplő egyetértését fejezte ki, míg a többiek nevetgélve fogadták a megjegyzéseket. Ezután vallási, társadalmi, politikai kérdéseket vitattak meg, többnyire konzervatív nézőpontból – írta az AP hírügynökség.

Francisco Cerro Chaves toledói érsek szerdán az érsekség honlapján közölte, hogy mélyen elutasítja a Szentatya személye és szolgálata iránti elégedetlenség megnyilvánulásait, és felszólította a papokat, hogy kérjenek bűnbocsánatot. Bár azt mondta, hogy a papok kijelentéseiért az érsekség nem felelős, jelezte, hogy lépéseket tehetnek a történtek miatt.

A műsor készítői azt írták a Twitteren, hogy elnézést kérnek a „szerencsétlen”, humorosnak szánt kijelentésért. Szerintük nem kívánták a pápa halálát, ahogy ezt a sajtó „rosszindulatúan” terjeszti, de megértik, hogy így is lehet érteni az elhangzottakat.

 

#Külföld#ferenc pápa#spanyolország#ízléstelen#katolikus egyház

Címlapról ajánljuk