Külföld

Tizenöt halott, több tucat sérült egy lakástűzben Kínában

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 14:44

A kelet-kínai Nanking egyik lakóházában ütött ki a pokoli tűz. A sérülteket kórházba szállították, ketten súlyos állapotban vannak.

Tűz ütött ki egy 34 emeletes lakóházban a kelet-kínai Nanking városában helyi idő szerint pénteken. A tűzben 15-en meghaltak, több mint 40-en pedig megsérültek – írja a BBC.

A hatóságok szerint a tűz az épület első emeletén keletkezett, ahol elektromos kerékpárokat tároltak, ám egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta. A közösségi médiában terjedő felvételeken az látható, hogy lángok és fekete füstfelhők csapnak fel az épületből.


A helyszínre több mint két tucat tűzoltóautó és 130 hivatásos tűzoltó érkezett, a lángokat órákon belül sikerült megfékezniük. A sérülteteket kórházba szállították, közülük egy embert életveszélyes, egy másikat pedig súlyos sérülésekkel ápolnak.

A BBC megjegyzi: Kínában gyakran fordulnak elő tűzesetek és más halálos balesetek, amiért nem tartják be megfelelően a biztonsági előírásokat. Egy hónapja 13, kilenc és tíz év közötti iskolás halt meg, miután tűz ütött ki egy kollégiumban a kínai Honan tartományban.

Nyitókép: Costfoto / NurPhoto via Getty Images

 

#Külföld#kína#lakástűz#halálos tűz#halálos áldozatok

Címlapról ajánljuk