Külföld

Orosz tisztviselő: Európa majd máshogy beszél, ha az orosz csapatok Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia határánál állnak

rtl.hurtl.hu

2024. február 21. 11:05

Egy orosz tisztviselő azt pedzegette, mi lesz, ha a csapataik Lengyelország, Románia, Magyarország és Szlovákia határánál állnak. 

Európa hozzáállása Oroszországhoz a biztonsági párbeszédben konstruktívabbá válik, amikor az orosz hadsereg megközelíti az Ukrajnával határos keleti EU-államokat – mondta Konsztantyin Gavrilov, a katonai biztonságról és fegyverzet-ellenőrzésről szóló bécsi tárgyalásokon részt vevő orosz küldöttség vezetője a Mandiner szerint.

Azt is hozzátette, 

a hév akkor fog csökkenni, amikor csapatok állnak majd Lengyelország, Románia, Magyarország és Szlovákia határánál. Teljesen más lesz a hangnem.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Tucker Carlsonnak adott interjújában még egészen másról beszélt. Cáfolta, hogy Oroszország továbbterjeszkedne, állítása szerint nem támadnák meg Lengyelországot vagy Lettországot, és szerinte azok, akik erről beszélnek, saját polgáraikat vezetik félre.


Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Ramil Szitdikov

#Külföld#orosz-ukrán háború#nato#katonák#tárgyalás#konsztantyin gavrilov

Címlapról ajánljuk