Külföld

Elpusztult a 75 évesnek hitt Ingo, a flamingó a berlini állatkertben

rtl.hurtl.hu

2024. február 9. 11:52

Hivatalosan soha nem tudták igazolni, hogy tényleg ennyi idős a madár. A flamingók átlagosan 25 évig élnek a természetben, állatkertben 30 évig. 

Kimúlt a berlini állatkert legidősebbnek hitt lakója: Ingo, a 75 éves flamingó – közölte az állatkert vezetése az Instagramon. A madár az állatkert közlése alapján 1955 óta élt az intézményben.

Néhány évvel ezelőtt az állatkerti gondozók feliratot találtak a madár lábára rögzített gyűrűn, amely szerint Ingo 1948. június 23-án Kairóban bújt ki a tojásból. Ezt azonban az állatkert hivatalos papírokkal sosem tudta igazolni, így az állatkert jelenlegi igazoltan legidősebb lakójának az 1957-ben született gorilla, Fatou számít.

A 180 éve alapított berlini állatkert azon kevés európai intézmények egyike, ahol az 1960-as évek kezdete óta foglalkoznak chilei valamint rózsás flamingók tenyésztésével. Az állatkert állítása szerint Ingo több utódot is hagyott maga után, de ezt sem tudták hivatalos papírokkal bizonyítani – jegyezte meg a dpa német hírügynökség.

A flamingók átlagos élettartamát a szakemberek természetben 25, állatkertekben 30 évre becsülik, ugyanakkor az eddigi csúcstartónak továbbra is Greater, az ausztrál adelaide-i állatkert egykori lakója számít, aki 83 éves korában pusztult el.

Nyitókép: Jens Kalaene/Getty Images

#Külföld#flamingó#állatkert#berlin#matuzsálem

Címlapról ajánljuk