Külföld

Így kínozzák Navalnijt, mert bemutatták Putyin villáját

Kovács IstvánKovács István

2024. február 6. 16:49

A négy négyzetkilométernyim zárt területen megbúvó luxusrezidenciát nem szívesen mutogatják. 

Tíz napra büntetőzárkába került Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető – írja a Meduza.io. Mindez azután történt, hogy a Dosszié Központ nevű orosz oknyomozó csoport bemutatta a Szentpétervártól 185 kilométerre északra, a finn határtól mindössze 31 kilométerre fekvő, négy négyzetkilométernyi zárt területen megbúvó luxusrezidenciát, ami Vlagyimir Putyiné.

Navalnij február elsején kezdődő büntetéséről a sajtószóvivője, Kira Jarmis számolt be. Az X-en azt is közölte, hogy a politikus immár 26. alkalommal büntették magánzárkával, és összesen 293 napot fog így elkülönítőben eltölteni.

Azt egyelőre nem pontosították, hogy Navalnijt miért büntették meg. Korábban azért tették büntetőcellába, mert kigombolt egy gombot, és nem mosakodott meg időben. Az mindenesetre sokatmondó, hogy nyolc napja kijött az oknyomozók videója, utána navalnijt egyből bezárták 10 napra.

Ajánló: Négymilliós bidé, 41 milliós márványpadló, vízesés és saját sörfőzde van Putyin titkos „horgásztanyáján” – lessen be ön is

Az orosz ellenzéki vezető 2021 januárja óta van börtönben, ahol 11 és fél éves büntetését tölti feltételes szabadlábra helyezés megsértése, csalás és a bíróság megsértése miatt. Augusztusban pedig újabb 19 évig tartó börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták szélsőséges csoport szervezésének és finanszírozásának vádjában.

Nyitókép: Reuters/Maxim Shemetov

#Külföld#alekszej navalnij#büntetés#magánzárka#büntetőzárka#börtön#dácsa

Címlapról ajánljuk