Külföld

Habony Árpád cégét már nem Lánczi Tamás vezeti, utódja is tűzközelből jött

rtl.hurtl.hu

2024. február 2. 8:44

Lánczi Tamás a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökeként nem folytathat más kereső tevékenységet, így nem csak az állami médiától kapott millióknak kellett búcsút intenie. 

Február 1-jén kezdte meg a működését a Szuverenitásvédelmi Hivatal, vezetője, Lánczi Tamás havonta 5 millió forintot fog keresni. Korábban is jövedelmező közpénzes megbízatása volt, erről azonban le kellett mondania, mivel a hivatal elnökeként más kereső tevékenysége nem lehet. Az állami média csak pereskedés után árulta el, de végül kiderült, hogy Lánczi Tamás bruttó 2 168 500 forintot kapott havonta, ezt kellett maga mögött hagynia.

Ajánló: Elég lehet egy Facebook-komment vagy egy nyilatkozat, hogy civilek ellen indítson eljárást a Szuverenitásvédelmi Hivatal, véli a TASZ

Úgy tűnik, Lánczi Tamásnak nem csak erről a bevételi forrásáról kellett lemondania, külföldi megbízatásának is vége, valószínűleg Habony Árpád angliai cégében betöltött pozíciója is összeférhetetlen volt. Az elemző 2015 óta volt ügyvezetője a Danube Business Consulting Ltd.-nek. A negatív kampányairól ismert Arthur J. Finkelstein amerikai politikai tanácsadó halála óta a vállalkozás kizárólagosan az addigi társtulajdonos Habony Árpád, Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadójának birtokába került.

A friss angol cégadatok szerint Lánczi Tamás február 1-jével már nem vezeti Habony vállalkozását igazgatóként, utódja ettől a naptól Losonci Gergely György:

habony árpád lánczi tamás losonczi gergely londoni cég

 

Losonci Gergely a kormányközeli Századvég politikai igazgatója, 2019-ben a Fidesz-KDNP elindította az európai parlamenti választásokon. 

Habony Árpád cégét már nem Lánczi Tamás vezeti, utódja is tűzközelből jött
Losonci Gergely 2019-ben, Losonci Gergely, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltjeként. – Fotó: Fidesz-KDNP / MTI

Habony Árpád és Losonci Gergely nem most szerepel együtt először a hírekben. Tavaly decemberben a VSquare nemzetközi oknyomozó szervezet cikke alapján a Telex arról írt, hogy Habony Árpád és emberei a Magyarországon bevált kampányfogások exportján dolgoznak. A környező európai országok mellett az Egyesült Államokban, az újraválasztásában reménykedő Donald Trump kampánycsapatában is felfigyeltek rájuk: Habony Árpád többször is járt Floridában, és találkozott Donald Trump embereivel, illetve ezen a vonalon szorosan együttműködik vele Losonci Gergely is.

2012-től egyébként Lánczi Tamás is a Századvég Alapítványnál volt vezető elemző. A Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjéről itt többet is megtudhat:


Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Külföld#habony árpád#lánczi tamás#losonci gergely#danube business consulting ltd.#századvég#ma

Címlapról ajánljuk