Külföld

Cápatámadás történt Sydney-nél, szörnyű sérüléseket szenvedett egy nő

rtl.hurtl.hu

2024. január 31. 6:16

Egy nőt harapott meg a cápa.

Egy nő súlyos sérüléseket szenvedett, miután cápa támadta meg, miközben az ausztráliai Sydney-ben egy kikötőben úszott este. A 29 éves Lauren O'Neill-t hétfő este egy sydneyi kikötőben egy magánmólónál a lábán harapta meg a cápa, írja a BBC.

Helyiek azonnali a segítségére siettek, miután hallották O'Neill kiabálását. Súlyos sérülést szerzett, de sikerült stabil állapotban kórházba szállítani. A hatóságok a harapásnyomok alapján azt feltételezik, hogy egy bikacápa felelős a támadásért.

A Sydney-kikötő jól ismert élőhely a faj számára, de a területen való támadások ritkák – tették hozzá a hatóságok.

Egy közelben lakó férfi, Michael Porter elmondta a Sydney Morning Herald-nek, hogy kiabálást hallott az ablaka alatt körülbelül este 8 óra magasságában.

Mikor kinézett, meglátta a nőt, aki egy létrához kapaszkodva próbált a felszínen maradni. A helyszínen a nő hatalmas szerencséjére egy állatorvos is tartózkodott, aki a környéken lakott, ő segített elállítani a vérzést, amíg meg nem érkeztek a mentők. A beszámolók arról nem tesznek említést, hogy a nő lábát meg lehetett-e menteni, de állítólag eltörött a lába és a végtag nem illeszkedett gondosan a testéhez, mikor bevitték.

Ausztráliában 2023-ban 14 cápatámadás történt az Australian Shark-Incident Database adatai szerint, ezek közül négy volt halálos.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#sydney#cápatámadás#ausztrália

Címlapról ajánljuk