Külföld

III. Károly király jól van a prosztatakezelés után

rtl.hurtl.hu

2024. január 27. 8:15

Legalább egy napot a kórházban tölt még.

Kamilla királyné tájékoztatása szerint jól van III. Károly király, aki prosztatekzelésen esett át a London Clinic magánkórházban – írta a BBC.

Az uralkodó várhatóan legalább egy éjszakát a kórházban tölt a pénteki beavatkozás után.

A palota pénteki közlése szerint III. Károly örömmel nyugtázta, hogy diagnózisának ismertetése „kedvező hatást gyakorolt a lakosság egészségtudatosságára”. A diagnózis ismertetésével a Buckingham-palota szakított azzal a régre visszanyúló szokásjoggal, amelynek alapján az udvar korábban a szükséges minimumon túl nem közölt részleteket a brit királyi család magas rangú tagjainak egészségi állapotáról, esetleges betegségeinek mibenlétéről.

A diagnózis nyilvánosságra hozását Károly kifejezetten kérte, azzal a céllal, hogy felhívja a közfigyelmet az időbeni kivizsgálások, szűrések fontosságára.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) az uralkodó diagnózisának ismertetése után közölte, hogy a prosztataelváltozásokkal foglalkozó online tanácsadó felületének látogatottsága több mint a tízszeresére emelkedett, az oldalt az udvar bejelentése utáni napon 16 ezren keresték fel az 1400 körüli addigi napi látogatottsági átlaggal szemben.

Nyitókép: Jane Barlow-WPA Pool/Getty Images

#Külföld#iii. károly#egyesült királyság#prosztata#műtét#kezelés

Címlapról ajánljuk