Külföld

Először végeztek ki nitrogéngázzal egy elítéltet: 25 percig tartott a kínszenvedése

rtl.hurtl.hu

2024. január 26. 17:15

Még az ENSZ is elítélte a kegyetlen módszert.

Először végeztek ki egy elítélt rabot nitrogéngázzal a világon: a teszteletlen, kegyetlen módszert Alabamában választották arra, hogy a gyilkosságért elítélt Kenneth Eugene Smith-szel végezzek. A szemtanúk szerint a kivégzés nagyjából 25 percig tartott, Smith pedig rángatózott, mialatt fuldoklott.

A BBC szerint az ENSZ is elítélte az állami szinten elrendelt nitrogéngázos kivégzést. Alabama állama viszont arról tájékoztatott, hogy „emberi” módon történt a kivégzés. Az 58 éves férfinak kivégzése előtt azok voltak az utolsó szavai, hogy Alabama állam a kivégzésével „egy lépéssel hátraveti” az egész emberiséget.

Smith-t 1989-ben ítélték el egy prédikátor feleségének meggyilkolásáért, amit bérgyilkosként követett el. Mike Sennett, az áldozat fia most arról beszélt, hogy a család nem fogja ünnepelni a gyilkos halálát, de úgy veszik, hogy „lerótta az adósságát”.

Alabama mellett még két másik amerikai állam is engedélyezte a nitrogéngáz használatát kivégzési alternatívaként, mivel egyre nehezebben lehet beszerezni a hagyományos, méreginjekciós kivégzésekhez használt alapanyagokat.

Nyitókép: ALABAMA DEPARTMENT OF CORRECTIONS

#Külföld#kivégzés#bérgyilkos#alabama#nitrogén#ensz#gáz#kín

Címlapról ajánljuk