Külföld

Levizelte a rákos beteget, videóra vette

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 15:00

Csütörtökön hirdetett ítéletet a bíróság. A férfi beismerte bűnösségét.

A 40 éves Leigh Brookfield tavaly olyat tett, ami ép ésszel felfoghatatlan. Ép észről persze nem igazán lehet beszélni, ugyanis a lemezlovas tette idején kőkeményen italos állapotban volt. A walesi férfi lefilmezte magát, amint húsvét napján barátságosan elbeszélgetett áldozatával, Peter Bartonnal annak prosztatarák diagnózisáról a Llanelli Tenisz és Squash Klub piszoárjainál, majd a diagnózisra utalva azt mondta a mellette álló férfinak: 

Sajnálom, hogy ezt hallom, haver!

Majd a betegségéről beszélő férfi nadrágjára vizelt. Az erről készült videót Snapchaten terjesztette. A Daily Star cikke szerint a férfit csütörtökön 14 hetes börtönbüntetésre ítélték.

A csütörtöki ítélethirdetésen a bíró azt mondta, hogy Brookfield jogosult a büntetés harmadának elengedésére, mivel korábban beismerte bűnösségét. Emellett 500 font (nagyjából 226 ezer forint) kártérítés, 85 font (kb. 38 ezer forint) költség és 154 font (nagyjából 70 ezer forint) pótdíj megfizetésére kötelezték.

A támadás éjszakáján Facebook-bejegyzésében a Llanelliben 15 éve DJ-tevékenységet folytató Brookfield azt írta: „Ez csak olyasmi, amit én és a fiúk csinálunk, amikor részegek vagyunk, és amíg vissza nem néztem a videót, nem vettem észre, hogy a mellettem álló kedves úriember egészségügyi problémákkal küzd.”. Később azt mondta egy lapnak, hogy a bénultságig részeg volt az incidens idején. 

Az alkoholizmus, vagy alkoholbetegség szinte minden magyar családot érint. Az egyik legismertebb magyar toxikológus szerint nincs alkoholstratégiája az országnak miközben rengeteg a nagyivó és az alkoholista:


Nyitókép: Getty Images

#Külföld#dj#piszoár#daganatos beteg#wales

Címlapról ajánljuk