Külföld

Ilyen az, amikor tényleg befagy a ház – videó

rtl.hurtl.hu

2024. január 21. 16:03

Totálisan befagyott a móló végén álló ház Michiganben.

Egészen hihetetlen módon fagyott rá a víz a Michigan állambeli Grand Haven városának egyik házára, ami a móló végén áll – derült ki a BBC videójából.

A Michigan-tó keleti partján található építmény szinte teljesen befagyott.


A múlt héten sarkvidéki eredetű légtömegek érték el az Egyesült Államok egyes részeit, ami komoly hideget hozott. Eddig legalább 89 ember vesztette életét az időjárás okozta halálesetekben.

A beszámolók szerint a Tennessee állambeli Memphisben olyan sok vízvezeték tört el a fagyban, hogy a nagyváros egész területén csökkent a víznyomás. A helyreállításon a szolgáltató önkéntesei dolgoztak szombaton.

A meteorológiai jelentések szerint a legnagyobb hideget az ország középnyugati területein mérték, a viharos szélben a hőérzet mínusz 26 fok volt szombaton Iowa City-ben, valamint Oklahoma City-ben is mínusz 10 fok alatt maradt a hőmérséklet.

Az észak-keleti Vermont államban mínusz 28 fokos hőmérsékletről számoltak be, míg a jóval délebbre fekvő Nyugat-Virginiában a viharos szélben a hőérzet megközelítette a mínusz 30 fokot, miközben szombaton 10 centiméter friss havat is vártak.

Nyitókép: BBC-videó

#Külföld#Michigan#ház#móló#fagy#jég

Címlapról ajánljuk