Külföld

Német védelmi miniszter: Szinte naponta érkezik fenyegetés a Kremlből

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 14:52

Boris Pistorius szerint számolni kell azzal, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egy nap akár meg is támadhat egy NATO-tagországot.

Az Oroszország és Ukrajna közötti háború más országokra is kiterjedhet, „az égető fenyegetettségre tekintettel gyorsan meg kell erősítenünk védelmi kapacitásainkat” – fogalmazott a német védelmi miniszter a német Tagesspiegelnek adott interjúban, amelyet a 444.hu szemlézett. Boris Pistorius azt is mondta: „szinte naponta érkezik fenyegetés a Kremlből, legutóbb ismét a balti államokbeli barátainkat fenyegették meg”.

Szerinte számolni kell azzal, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egy nap akár meg is támadhat egy NATO-tagországot.

A miniszter az interjúban arról is beszélt: a várakozásai szerint áprilisra elkészül a javaslat arra, hogy valamilyen formában visszaállítsák a kötelező katonai szolgálat. Eezt 2011-ben szüntették meg.

Izraeli háború, orosz-ukrán konfliktus, Észak-Korea rakétatámadásai Dél-Korea ellen, kínai hadgyakorlatok Tajvan partjainál, Vörös tengeri válság – szinte nincs a világnak olyan pontja, ahol ne ütötte volna fel a fejét valamilyen konfliktus. A Fókusz összefoglalta a jelenlegi helyzetet és szakértő segítségével azt is felgöngyölítették, hogy a különböző háborúk hogyan hatnak egymásra, a gazdaságra, országok függetlenségére vagy akár az amerikai elnökválasztásra:


Nyitókép: Maja Hitij / Getty Images

#Külföld#németország#boris pistorius#oroszország#orosz-ukrán háború#háború

Címlapról ajánljuk