Külföld

Hónapokkal ezelőtt elhamvasztották a 23 éves fiú holttestét, most megtalálták élve

rtl.hurtl.hu

2024. január 14. 18:51

„Öööö… srácok, akkor viszont most kit is hamvasztottunk el?” – akár így is értetlenkedhettek volna az orvosszakértők.

Még szeptember 11-én nyilvánították halottá a 23 éves, drogproblémákkal küzdő Tyler Chase-t Oregon államban. Ezután el is hamvasztották a holttestet: az eseményen részt vett a gyászoló család is, hogy örökre búcsút mondjanak szeretettjüknek. A hangulat azért lehetett még egy hamvasztáshoz képest is különösen keserű, mivel a férfi és a családja több éve megszakították a kapcsolatot.

A fenti eseménysor csak decemberben jutott a még nagyon is életben lévő Tyler Chase tudomására, aki eléggé ledöbbent. A férfi ekkor vette fel a kapcsolatot a Humán Szolgáltatások Minisztériumával, mivel észrevette, hogy amíg az azelőtti hónapokban egy gyógyulási programon vett részt, leállították állami segélye utalását. Így számolt be erről a pillanatról a CrimeOnline szerint:

Azt mondták, hogy kérik az igazolványomat, így odaadtam. Akkor ott nagyon zavartnak tűntek és azt mondták, hogy elvileg már meghaltam.

Kiderült, hogy óriásit bakiztak a hatóságok: korábban ugyanis egy holttest mellett egy olyan papíralapú igazolványt találtak a nyomozók, amin Chase neve szerepelt. „Ezért úgy ítélték meg, hogy az a halott férfi én vagyok. Aztán protokoll szerint értesítették a családomat” – mesélte a férfi.

A hírek szerint az ügyben eljáró orvosszakértői hivatal elismerte a bakit, és felvette a kapcsolatot a férfival és családjával. Az nem derült ki, hogy a szeptemberben elhunyt személy miért tartotta magánál Chase pénztárcáját és jogosítványát.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#hamvasztás#család#tévedés#orvosszakértő#segély#oregon

Címlapról ajánljuk