Külföld

Videókon, ahogy pokoli lángokkal ég egy óriási raktár Szentpéterváron

rtl.hurtl.hu

2024. január 13. 13:39

Csaknem 70 ezer négyzetméteren lángolt a legnagyobb orosz online kiskereskedő, a Wildberries raktárában Szentpéterváron. 

Hatalmas tűz ütött ki a legnagyobb orosz online kiskereskedő, a Wildberries raktárában Szentpéterváron – jelentette az MTI. A szombat reggel keletkezett tűz csaknem 70 ezer négyzetméteren pusztít. A legmagasabb, ötös riasztási fokozatú tűz oltásában 270 tűzoltó és 57 technikai egység vesz részt.

A közösségi oldalakon terjedő videókon látni, hogy az óriási raktár teljes terjedelmében égett, hatalmas fekete füstöt árasztva magából.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyien dolgoztak a raktárban a tűz idején. A cég közlése szerint mindenkit sikerült kimenekíteni, és senki sem sérült meg. Az MTI közölte, hogy az eset idején nem működött a tűzjelző rendszer, amelyet már korábban kikapcsoltak többszöri téves riasztás miatt.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet. Az orosz hatóságok közlése szerint a tűz eleinte ezer négyzetméteren égett, de alig fél óra alatt 50 ezer négyzetméterre terjedt ki.

Szakértők elsődleges véleménye szerint a tüzet elektromos vezetékek meghibásodása okozta – írta az MTI. Az RBC orosz lap azonban az orosz vészhelyzeti minisztériumhoz közel álló forrásra hivatkozva azt írta, hogy a hatóságok a gyújtogatás lehetőségét sem zárták ki. A forrás hozzátette, hogy biztosat csak azután tudnak mondani, hogy eloltották a tüzet, és megvizsgálták a területet.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#szentpétervár#raktár#tűz#raktártűz#wildberries#oroszország

Címlapról ajánljuk