Külföld

Torokszorító: ezek voltak az élve megfőtt férfi utolsó szavai

rtl.hurtl.hu

2024. január 13. 14:56

Szörnyű halált halt egy óvatlan fiatalember az amerikai Yellowstone Parkban, mikor a kutyáját próbálta menteni egy vulkanikus forrásból. Halála előtt még volt ideje belátni, milyen hülyeséget csinált.

Még 1981-ben történt, hogy a 24 éves David Alan Kirwan és barátja, Ronald Ratliff a Yellowstone Parkban kirándultak, és Ratliff kutyája, Moosie végzetes hibát követett el: beugrott a Celestine-forrásba, amelynek vize a vulkáni utóműködés miatt nagyjából 90 fokos.

Mivel a szegény állat nyüszített a fájdalomtól, Kirwan hajthatatlannak bizonyult és minden figyelmeztetés ellenére fejest ugrott a forró vízbe. Odaúszott a kutyához, megpróbálta partra vinni, de amikor elengedte az állatot, az eltűnt a víz alatt.

Amikor Kirwan megpróbált kimászni a forrásból, Ratliffnek kellett segítenie, hogy kimentse a vízből, emiatt másodfokú égési sérüléseket szenvedett a lábán. A férfi szörnyű állapotban volt: megvakult, kihullott a haja és testének száz százalékán harmadfokú égési sérülést szenvedett. A szemtanúk hallották az utolsó szavait:

Ez hülyeség volt. Mennyire vagyok rosszul? Hülyeséget csináltam.

A rettenetes sérülés ellenére Kiriwan még másnap reggelig élt, utolsó, gyötrelmes óráit a Salt Lake City-i kórházban töltötte. A kutya tetemét soha nem találták meg, elevenítette fel a Daily Star.

1870 óta 22 halálesetet jegyeztek fel a Yellowstone Parkban a forróvizes források miatt. Viszont egyetlen emberről tudni, aki maga ugrott bele egy ilyenbe, nem pedig véletlenül esett bele.

Nyitókép: Nina Raingold / Getty Images

 

#Külföld##yellowstone#kutya

Címlapról ajánljuk