Külföld

Mindent összeszennyezett a rendőrautóban a letartóztatott drogdíler a fenekéből előhúzott kábítószerrel

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 12. 17:17

Hét év börtönre ítélték azt a floridai férfit, aki fentanilt rejtegetett a végbelében, és a fogdába menet próbált tőle megszabadulni.

Hét év börtönbüntetésre ítéltek egy floridai férfit, aki fentanilt rejtegetett a végbelében, írja a CBS 12 News. A Walton megyei seriff hivatala csütörtökön számolt be a 33 éves Robert Seth Whittaker által elkövetett bűncselekményről.

Az eset tavaly februárban történt, amikor a rendőrök házkutatást tartottak Whitaker freeporti otthonában. A kábítószeres ügyek miatt próbaidőn lévő Whittakert letartóztatták és a Walton megyei börtönbe szállították.

A börtönben testüregmotozást végeztek, aminek során lila por hullott ki a férfi végbélnyílásán. A laborvizsgálat kiderítette, hogy a por fentanil volt.

Amikor kikérdezték, Whittaker elmondta, hogy nagy mennyiségű fentanilt rejtegetett a végbelében, amikor őrizetbe vették. A járőrautó hátsó ülésén ülve megpróbált megszabadulni a kábítószertől, ez azonban nem sikerült teljesen.


A rendőrautóban lévő kamera felvételei megerősítették, a megbilincselt Whittaker a fenekéhez nyúlt, elővett onnan pár műanyag zacskót, majd betömködte azokat a biztonsági öv és az ülés közti résbe. A műanyag zacskók egy része eközben felszakadt, és az ülés alatti területet fentanil borította be.

Miután mindez kiderült, a járőrautót átvizsgálták, és a hátsó ülés alatt körülbelül 32 gramm fentanilt találtak. Az autót közel három hónapra üzemen kívül helyezték, míg szakszerűen meg nem tisztították.

Whittakert többek között kábítószerrel való visszaéléssel, fentanilkereskedelemmel, próbaidő megsértésével, csempészáru börtönbe juttatásával és bizonyítékok manipulálásával vádolták.

#Külföld#egyesült államok#florida#kábítószer#fentanil

Címlapról ajánljuk