Külföld

Íme az udvar, amely megnyerte a világ legrondább kertjének járó díjat

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 14:13

A győztes kert gazdája szerint az állatokon is segíthetünk azzal, ha megszabadulunk „a fűnyírás rémuralmától”.

Átadta Gotland svéd tartomány a Világ Legrondább Gyepe díjat a z ausztráliai Tasmániában élő Kathleen Murray-nek. A tartomány vezetősége a vízpazarlásra akarta felhívni a figyelmet, ezért indították el a kezdeményezést. Kennedy arról beszélt, hogy bűnronda birtoka a bizonyíték arra, hogy mennyi vizet lehet spórolni az öntözéstől és a „fűnyírás rémuralmától” való megszabadulással.

A szervezet felhívására világszerte érkeztek a nevezések rondábbnál rondább kertekből. Német, francia, kanadai, horvát és amerikai nevező is volt. Kennedy-t valósággal sokkolta, hogy nyert: arról beszélt, hogy nemcsak a vízen és a benzinen spórol azzal, hogy nem ápolja a kertjét, hanem az vadállatokon is segít, akik szívesen járnak ide inni, és nassolni.

Gyíkok, kenguruk, bandikutok, wallabiek, és egyéb fura vadállatok is bejárnak a ronda kertbe, akiket szívesen fogad Murray.

A versenyt először két éve rendezte meg Gotland önkormányzata. Állítják, hogy ezóta a régió vízfogyasztása öt százalékkal csökkent a figyelemfelhívásnak köszönhetően. A zsűri arról beszélt, hogy idén két órás gondolkodás után választották ki a győztest. Minden nevezés „ocsmány volt, és érdemes lett volna a győzelemre, de a győztes kertje különösen, különösen rossz volt”.

Nyitókép: gotland.com

#Külföld#kert#udvar#ronda#díj#svédország#spórolás#víz#vadállat#tazmánia

Címlapról ajánljuk