Külföld

Hátborzongató mészárlás miatt nyomoznak Mexikóban

rtl.hurtl.hu

2024. január 7. 20:53

Eddig öt holttestet találtak a rendőrök, de kering egy videó, ami szerint sokkal többen haltak meg a sivatagban.

Két mészárlás ügyében nyomoznak is a mexikói hatóságok, azonban míg az egyiknél megtalálták az áldozatokat, a másikról mindössze videók léteznek – írja a Reuters.

Az első esetben a rendőrök öt összeégett holttestet találtak egy kiégett járműre halmozva, amikor pénteken megérkeztek Buenavista de los Hurtadóba – közölte az állam főügyésze.

Emellett a Familia Michoacana nevű bandának tulajdonított X-en közzétett videó borzolja a kedélyeket, ami szerint 30 ember halt meg egy dróntámadás következtében. A sivatagban készült felvételeken erősen felfegyverzett, katonai ruhába öltözött férfiak láthatóak, amint egy golyó ütötte piros pickup motorháztetejére és platóra megcsonkított holttesteket pakolnak.

Azt nem tudni mennyire hiteles a felvétel, de több helyi lap később más hasonló videókat is közzétett.

A rendőrök azt közölték, hogy az öt holttesten kívül a térségben nem találtak más bűncselekményre utaló nyomokat. Ugyanakkor a mexikói hatóságok úgy nyilatkoztak, hogy tudomásuk van egy összecsapásról a Familia Michoacana és a Los Tlacos bandák között, amelyek között folyamatos a harc a terület ellenőrzéséért.

Nyitókép: Reuters/Jose Luis Gonzalez

#Külföld#mexikó#sivatag#bandaháború#dróntámadás#nyomozás

Címlapról ajánljuk