Külföld

Tátott szájjal ugrott az óriási krokodil egy ausztrál halász csónakjába

rtl.hurtl.hu

2024. január 3. 18:53

Richard Brookman először nem félt, de ahogy az állat közeledett felé, egyre jobban megrémült, és azóta sem heverte ki a történteket.

Tátott szájjal ugrott egy négyméteres krokodil egy ausztrál halász csónakjába – írta honlapján az ausztrál közmédia. Richard Brookman maga számolt be az ABC-nek a szilveszter éjszakáján történtekről.

A 45 éves férfi már négy órája a vízen lehetett, amikor este tíz óra körül az az érzése támadt, hogy valami figyeli. „Felkapcsoltam a fényszórót, és láttam azokat a szemeket egyenesen felém közelíteni” – mondta.

A tapasztalt halász először nem félt a hüllőtől, de ez változott, ahogy a krokodil közelített felé. „Azt gondoltam, »ó, bajban vagyok«” – idézte fel. Az állat elhaladt a csónakja mellett, majd elmerült, de egy szempillantás múlva már a csónak tetején volt, és tátott szájjal kúszott felé. A férfi átugrott a krokodil felett, az pedig visszaesett a vízbe.

A találkozástól Brookman megdermedt. „Csak a színtiszta szerencsének köszönhető, hogy lecsúszott. Azt hiszem, a néhai nagyapám vigyázott rám” – mondta a halász, aki amiatt aggódott, hogy mással is előfordulhat ilyen eset.

Az ausztrál környezetvédelmi minisztérium vizsgálatot indított, mert szerintük nem nevezhető tipikus viselkedésnek, hogy egy krokodil ilyen módon emberre támadjon. A minisztérium vadvédelmi tisztviselője szerint ugyanakkor előfordulhat, hogy egy kisebb csónak közelébe bátrabban merészkednek, ezért arra biztatják a horgászokat, hogy krokodilok lakta vidéken használjanak nagyobb csónakot.

Brookman egy politikussal is felvette a kapcsolatot annak érdekében, hogy áttelepítsék a rá támadó krokodilt. Stephen Andrew azt mondta: „Ez veszélyes dolog. Egyre többször fordul elő Queenslandben, és tenni kell ellene valamit.”

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#ausztrália#krokodil#halász#állat#állattámadás

Címlapról ajánljuk