Külföld

Kihozta az állatot a vásárlókból a német Lidl akciója, kitálalt egy alkalmazott

rtl.hurtl.hu

2024. január 1. 16:27

Elképesztő képsorokat rögzítettek: keselyűként vetették magukat a vevők az ideiglenesen kapható petárdákra és tűzijátékokra. 

December 28-án kezdték el árulni a pirotechnikai eszközöket a német Lidlökben, Aldikban, Kauflandokban és hasonló áruházakban. Természetesen csak három napig lehetett a boltok polcairól petárdákat, tűzijátékokat vásárolni. Ennyi idő is elég volt, hogy a boltok dolgozóiban mély nyomokat hagyjon az év vége. 

„Azt hittem, hogy a tavalyi év őrület volt, de a mai nap mindent felülmúlt” – mondta a Lidl bajorországi alkalmazottja, Kevin egy Tiktok-videóban. Felelevenítette, hogy amikor reggel 5:55-kor megérkezett a hajnali műszakba, a vásárlók már a parkolóban várakoztak. Amikor egy órával később kinyitottak, 150 vásárló özönlötte el őket. Berontottak az üzletbe, és sáskaként vetették magukat a tűzijátékokra, néhány vásárló többször is fordult és megtömte a bevásárlókocsit.

Egyáltalán nem tudtunk lépést tartani

 – mondta Kevin. Végül a raktárból hozott utánpótlást a padlóra tette, egy perccel később a dobozok már üresek voltak. „Őrület! Őrület! Tényleg” – tette hozzá.

Számos videó készült arról, hogy milyen rendkívüli állapotok uralkodtak a háromnapos akció időszakában. Az egyiken az látható, ahogy a Lidl alkalmazottai közvetlenül a raktárból dobálnak pirotechnikai eszközöket a bejáratnál várakozó tömegbe, egy vásárló pedig zavarónak nevezi ezt a megoldást:

A petárdák és rakéták utáni roham a jelek szerint nem ismert határokat:


Németországban Ralf Schumacher farmján pusztított el egy jószágot a petárdázás, Magyarországban pedig a budapesti Vörösmarty tér változott csatatérré szilveszter éjjelén:

 

  
Nyitókép: Tiktok

#Külföld#Lidl#németország#petárda#tűzijáték#aldi

Címlapról ajánljuk