Külföld

Rakéta- és dróntámadás érte Oroszországot, gyerekek is meghaltak

rtl.hurtl.hu

2023. december 30. 13:34

Moszkva állítja, szombaton ukrán rakéta- és dróntámadás érte Oroszországot. Helyi tisztviselők szerint a csapásokban négy ember, köztük három gyermek is meghalt.

 

Oroszország azt állítja, hogy több tucat rakétát és drónt semmisített meg, amelyeket Ukrajnából lőttek ki a területére. Helyi tisztviselők arról számoltak be, hogy négy ember, köztük három gyermek halt meg a támadásokban – írja a BBC.

Az orosz védelmi minisztérium szombati beszámolója szerint 13 ukrán rakétát semmisítettek meg pénteken az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod megye déli térségében, és összesen 32 drónt lőttek le Brjanszk, Orjol, Kurszk és Moszkva régiók felett egy nap leforgása alatt. A jelentések szerint Brjanszkban egy gyermek életét vesztette. 

Vjacseszlav Gladkov helyi kormányzó szombaton azt közölte, hogy a pénteki ukrán rakétacsapások következtében több családi házban károk keletkeztek, egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek, míg Belgorod városában megszakadt a vízellátás. A tisztviselő délután újabb áldozatokról számolt be: két gyermek is meghalt, amikor újabb csapások érték a város központját. 

A támadások az Ukrajnát ért csapásokat követik: Oroszország pénteken rakéta- és dróncsapásokat mért az országra, amelyekben 39 ember vesztette életét, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint több száz civil célpontot rongáltak meg. Kijev polgármestere a pénteki támadásokat az eddigi leghalálosabbnak nevezte, és hétfőn gyásznapot hirdetett. 

Nyitókép: Megrongálódott ház Belgorodban az ukrán erők állítólagos bombázása után. Vyacheslav Gladkov / Telegram via Reuters

 

#Külföld#ukrajnai háború#ukrajna#rakétatámadás#dróntámadás#oroszország

Címlapról ajánljuk