Külföld

1300 kiló konfettivel készül New York a szilveszterre

rtl.hurtl.hu

2023. december 30. 14:20

Szilveszterkor ismét évbúcsúztató buli lesz a New York-i Times Square-en.

Idén is lesz évbúcsúztató buli a New York-i Times Square-en. Az előkészületek mér javában zajlanak, az arra járók pedig pénteken még egy kis ízelítőt is kaptak abból, hogy mi várható a szilveszterkor. A ceremónia szervezői egy promóciós esemény keretében konfettiesőt zúdítottak a járókelőkre.

A konfetti-showról fotók is készültek:

1300 kiló konfettivel készül New York a szilveszterre
Fotó: Eduardo Munoz / Reuters
1300 kiló konfettivel készül New York a szilveszterre
Fotó: Eduardo Munoz / Reuters

A Nagy Alma már javában készül a szilveszterre, a Manhattan központjában megrendezett évzáró ünnepség pedig minden évben tömegeket vonz a Times Square-re. „A legapróbb részleteket sem lehet figyelmen kívül hagyni” – mondta Jeff Straus, a Countdown Entertainment elnöke, az esemény egyik szervezője az AP Newsnak.

Az újévi konfetti 1992 óta része az eseménynek. Becslések szerint évente mintegy 1361 kilogramm konfettit szállítanak Manhattan belvárosába, majd a Times Square-re néző irodaházak tetejére, ahonnan körülbelül száz önkéntes lövi ki azokat az utcákra. Eric Adams, New York polgármestere a pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy több százezer emberre számítanak. A másik fő ünnepi látványosság, a Times Square szilveszteri kristálygömbje is felkészült az újévre, szombaton esett át a teszten.

Nyitókép: Eduardo Munoz / Reuters

#Külföld#new york#manhattan#times square#szilveszter#buli#ceremónia#konfetti

Címlapról ajánljuk