Külföld

Saját székkel ült be a filmre, rendőrökkel dobatták ki a moziból

rtl.hurtl.hu

2023. december 30. 16:56

El kellett hagynia a mozitermet egy jogvédő szervezet gerincbetegséggel küzdő vezetőjének, mert saját székkel ült be a filmre. A mozilánc végül bocsánatot kért.

Rendőrök kísértek ki egy embert egy észak-karolinai moziból, miután saját székkel ült be a filmre. Mint kiderült, a 60 éves férfi egy polgárjogi szervezet vezetője volt, aki gerincbetegsége miatt ragaszkodott ahhoz, hogy saját székét használhassa – számolt be róla az AP News.  

Az incidens kedden történt az észak-karolinai Greenville-ben a Bíborszín (The Color Purple) című zenés filmdráma egyik premiervetítésén. A 60 éves William Barber azt mondta, azért van szüksége saját székére, mert egy spondylitis ankylopoetica, vagy másnéven Bechterew-kór nevű gerincbetegségben szenved.

A férfi egyébként a Repairers of the Breach nevű, a választók elnyomásával és a szegénységgel foglalkozó nonprofit szervezetet vezeti. „Ez nem csak rólam szól. (…) Ha én nem ülhetek a saját székemben az észak-karolinai Greenville-ben, akkor több ezer más ember lesz kirekesztve a közterületekről ebben az országban” – fogalmazott Barber pénteki sajtótájékoztatóján, amin arról is beszélt, hogy a vállalatoknak tartaniuk kell magukat a fogyatékkal élőkről szóló amerikai törvényekhez.

Hozzátette, az AMC mozilánc vezetői megkértek egy fegyveres biztonsági őrt és helyi rendőröket, hogy távolítsák el őt, miután határozottan kiállt a szék használata mellett. A mozihálózat végül írásban kért elnézést a férfitól, és közölte: felülvizsgálják a szabályaikat, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló eset.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Külföld#mozi#film#gerincbeteg#kidobták#szék

Címlapról ajánljuk