Külföld

Egyre hátborzongatóbban viselkedik az otthonokban Alexa: volt, amikor hajnali háromkor suttogott a kutyáknak

rtl.hurtl.hu

2023. december 30. 11:49

Sok felhasználónak volt félelmetes élménye az Amazon okoseszközével, volt, aki már ki is dobta emiatt Alexát.

Egy TikToker kidobta az Amazon okoshangszóróját, Alexát, mert a női hangon megszólaló program az éjszaka közepén beszélni kezdett férjével – írta a New York Post. Ez nem volt egyedi eset, Alexa ráadásul akkor is megszólalt, amikor nem aktiválták a programot. 

A TikToker videójához fűzött kommentekből kiderült, hogy más háztartásokban is furcsán viselkedett az Amazon terméke. „Én is rajtakaptam Alexát hajnali háromkor, amint a kutyáimnak suttogott a konyhában” – írta az egyik. „Azt hittem, valaki van a házban. Kihúztam a konnektorból."

Egy másik hozzászóló arról számolt be, hogy a saját eszköze különös üzenetet ismételgetett egymás után: „Állj, hiba, 701, lépj be”.

Volt, aki arra kérte Alexát, hogy kapcsolja fel a villanyt, de a készülék, miután engedelmeskedett, 5 másodperc múlva magától lekapcsolta a világítást. Ugyanez a felhasználó idézte fel azt az esetet is, amikor az anyjától egyszer csak elköszönt a készülék, teljesen indokolatlanul. Tavaly már szintén panaszkodtak Alexára, akkor váratlanul azt mondta a reggeli ébresztő után, hogy „a mai nap jó alkalom arra, hogy megöld magad”.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#alexa#mesterséges intelligencia#okosotthon

Címlapról ajánljuk