Külföld

Arra ébredt karácsony másnapján, hogy felesége halott, de sikerült megmentenie

rtl.hurtl.hu

2023. december 28. 10:16

A brit férfi közel negyed órán át végezte az újraélesztést, miközben hívta a mentőket. Ha csak egy kicsivel később kel fel, feleségét életét már nem lehetett volna megmenteni. 

A férje mentette meg egy 32 éves brit nő életét, akinek szíve legalább 14 percre leállt karácsony másnapján – írta a The Sun. Jenna Good férje, Russ december 26-án, hajnali három óra körül riadt fel az ágyukban, és látta, hogy feleségének nem ver a szíve.

Jenna szerint egy hatodik érzék kelthette fel férjét, akivel 15 éves koruk óta ismerik egymást. A férfi hiába kezdte el rázni, a fiatal anyuka nem ébredt fel semmire. Ekkor a földre fektette, majd megkezdte újraélesztését, miközben hívta a mentőket, és segítségért kezdett el kiabálni, remélve, hogy egy szomszéd meghallja.

„Ez volt életem leghosszabb 14 perce” – mondta el a férfi, aki elmondása szerint teljesen biztos volt benne, hogy felesége meg fog halni. Végül két mentőautó és hat mentős érkezett ki hozzájuk, akik kétszer is defibrillátort használtak, hogy beindítsák a nő szívét, mielőtt kórházba tudták volna szállítani.

Az őt kezelő orvosok közlése szerint csodaszámba megy, hogy Jenna életben maradt, és nem szenvedett semmilyen agykárosodást. A nő közölte, hogy ha „Russ csak pár perccel később ébred fel, vagy tíz perc után abbahagyja az újraélesztést”, akkor ő már nem lenne életben.

Nyitókép: British Heart Foundation

 

#Külföld#karácsony#szív#szívroham#szívleállás#újraélesztés

Címlapról ajánljuk