Külföld

Elkészült a jelentés a Taylor Swift riói koncertjén történt halálesetről

rtl.hurtl.hu

2023. december 27. 19:09

A 23 éves Ana Clara Benevides összeesett a hőségben.

Hőkimerülés okozta annak a fiatal brazil nőnek a halálát, aki Taylor Swift Rio de Janeiro-i koncertjén lett rosszul novemberben – közölte szerdán a rendőrség.

A Reuters emlékeztet, hogy a 23 éves Ana Clara Benevides az énekesnő The Eras Tour nevű koncertturnéjának első brazíliai állomásán, a Nilton Santos stadionban esett össze november 17-én. Ekkor volt Brazília történetének egyik legnagyobb hőhulláma, a páratartalmat figyelembe véve a hőérzet a hatvan fokot is megközelíthette Rióban. 

Benevidest a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd kórházba vitték, ahol meghalt. A szerdán közölt rendőrségi jelentés szerint szív- és érrendszeri, valamint légzőszervi problémák léptek fel nála. A toxikológiai vizsgálatok során nem találtak a vérében alkoholt vagy kábítószert.

A koncert szervezői elismerték, hogy több intézkedést kellett volna tenniük a szélsőséges forróság miatt, például megváltoztatni a koncert kezdési időpontját, és tudatni a résztvevőkkel, hogy bevihetnek vizet.

Taylor Swift az Instagramon azt írta, lesújtotta Benevides halála. Másnapi, második riói koncertjét el is halasztotta a hőség miatt, de többi brazíliai fellépését megtartotta.


Nyitókép: REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

#Külföld#brazília#rio de janeiro#taylor swift#koncert#hőség#haláleset#hőkimerülés

Címlapról ajánljuk