Külföld

Elvesztette pénztárcáját az anyuka, de érintetlenül megtalálták – 65 évvel később

rtl.hurtl.hu

2023. december 26. 8:27

Mágnescsík nélküli bankkártyák, fekete-fehér fotók, tombola került elő a 65 éve elvesztett pénztárcából.

Atlanta legöregebb mozija, a Plaza Theatre fala mögül ősrégi pénztárca került elő, amit egy felújítás során lelt meg az üzemeltető, írja a CNN. Az ötvenes évek végén elveszett tárcából előkerült több mágnescsík nélküli bankkártya, egy tombolajegy, valamint fekete-fehér családi fotók is. 

Az 1939 óta üzemelő mozi tulajdonosa, Chris Escobar arról beszélt a lapnak, hogy elhatározta: mindenképp visszajuttatja a pénztárcát a tulajdonosához, vagy ha ő már azóta meghalt, akkor leszármazottaihoz. A férfi arról beszélt, hogy a pénztárca egy „kapu a múltba”.

A tárcában talált jogosítvány azt tanúsítja, hogy az egy Floy Culberth nevű nőhöz tartozott, de a nő valószínűleg később a férje vezetéknevét használta, így nehezebb volt ez alapján rátalálni. 

Végül Escobar egy magánnyomozó segítségével megtalálta a nő férje haláláról szóló gyászjelentést, aztán pedig hamarosan meglett a pár lánya, Thea Chamberlain is. A pénztárca elvesztésekor még csak hat, most pedig 71 éves nő még a saját biztosításáról szóló dokumentumokat is lelt a tárcában, valamint egy orvosi időpontról szóló jegyzetet is.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#pénztárca#elvesztés#öreg#mozi#család#atlanta

Címlapról ajánljuk