Külföld

Videó: műtét közben ököllel ütötte betegét az orvos

rtl.hurtl.hu

2023. december 22. 8:37

A hatóságok szerint a nő zúzódásokat szenvedett a homlokán.

Nyomozást indítottak a kínai hatóságok, mert egy orvos többször is megütötte ököllel a betegét, miközben műtötte – írta a BBC. Az esetről egy felvétel is kikerült a kínai közösségi médiába. 

A Guigangban található kórház felfüggesztette a sebészt, és elbocsátotta annak a kórháznak a vezérigazgatóját, ahol 2019-ben az incidens történt.


A videón az látható, hogy a sebész legalább háromszor ököllel fejbe üti a pácienst, miközben a szemét operálja.

A kórház tájékoztatása szerint a beteg egy 82 éves nő volt, és helyi érzéstelenítéssel műtötték, de közben többször is megmozdította a szemgolyóit. Mivel csak a helyi nyelvjárást beszélte, nem reagált az orvos mandarin nyelvű figyelmeztetésére, a sebész pedig „vészhelyzetben durván kezelte a beteget”. A hatóságok szerint a nő zúzódásokat szenvedett a homlokán.

A műtét után a kórház vezetése bocsánatot kért, és 500 jüant (25 ezer forintot) fizetett kártérítésként – állítja a beteg fia. Azt is elmondta, hogy édesanyja most vak a bal szemére, bár az nem egyértelmű, hogy ennek van-e köze az esethez. 

Az incidens még 2019 decemberében történt, de a közvélemény csak ezen a héten ismerte meg a történetet, miután Dr. Ai közzétette a biztonsági kamera felvételeit. Az orvos egyike azoknak, akik felhívták a figyelmet a Covid-járványra Wuhanban, jelenleg is perben is áll a kórházzal egy rosszul sikerült szemműtét miatt.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#kína

Címlapról ajánljuk