Külföld

Halálra harapdálta a férfi a rátámadó három méteres pitont

rtl.hurtl.hu

2023. december 22. 13:31

Igen, jól olvasták: a férfi harapdálta. A pitont.

Halálra harapdált egy pitont a Fülöp-szigeteken egy 48 éves férfi, miután az rátámadt motorozás közben (a férfi motorozott, nem a kígyó). A kígyó teteme ezután egy közeli falu lakóihoz került, akik megsütötték és megették az állatot, írja a Daily Mail a helyi média beszámolói alapján.

Boljulio Aleria szerdán békésen motorozott, amikor észrevette, hogy egy kígyó állja el az útját. Megállt a járművel, hogy megvárja, amíg a piton lekúszik az útról. Azonban az állat ehelyett felé fordult, és rátámadt.

A hüllő belemélyesztette fogait a férfi kezébe, és derekára csavarodott, hogy összeroppantsa. A férfi később azt nyilatkozta, hogy mindez roppant gyorsan történt. „Úgy láttam, hogy meghalok, ha nem támadok vissza. És úgy gondoltam, hogy az az egyetlen esélyem, ha elkezdem harapdálni a nyakát, hogy lazítson a szorításán”.

A férfi addig harapdálta a kígyót, amíg sikeresen felszakította annak bőrét. Az állat csak ezután lazított szorításán. Ezután Aleriának még a vérveszteség ellenére is volt ereje eljutni a legközelebbi házhoz, hogy kihívja a mentőket.

A férfi kórházba került, ahol ellátták sérüléseit: a kígyó a csuklóján harapta meg, de szerencsére nem ütött át egy fontos eret sem. A kígyó tetemét pedig egy közeli falu lakói találták meg, majd megsütötték, és megették. A délkelet-ázsiai országban népszerű csemegének számít a kígyóhús.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#piton#kígyó#támadás#fülöp-szigetek#harapás#motoros

Címlapról ajánljuk