Külföld

Rejtély: egy orosz férfi jegy és útlevél nélkül repült Európából Los Angelesbe

rtl.hurtl.hu

2023. december 12. 11:40

Arra sem emlékszik, hogyan jutott át a biztonsági kapukon. 

Az FBI nyomozást indított abban a bizarr incidensben, amely során egy orosz férfi jegy, útlevél és vízum nélkül jutott el Európából Los Angelesbe. Hogy erre hogyan kerülhetett sor, az továbbra is rejtély, írja az ABC7. Miután elfogták, a férfi azt állította, hogy zavart volt, és nem emlékezett arra, hogy felszállt a gépre, mint ahogy az is kiesett neki, hogy hogyan jutott át a biztonsági kapukon.

A Los Angelesben benyújtott szövetségi feljelentés Szergej Vlagyimirovics Ocsigavát azzal vádolja, hogy jogtalanul utazott be az országba. Az FBI szerint Ochigava november 4-én landolt a Los Angeles-i reptéren. A hírek szerint az országba a Scandinavian Airlines koppenhágai járatán jutott be.

A férfi – miután leszálltak – azt állította, hogy az útlevelét a gépen hagyta, de ott nem találták meg. A hatóságok később átkutatták holmiját, orosz és izraeli igazolványokat találtak. Feltételezik, hogy orosz, a hatóságoknak azt vallotta, hogy Oroszországban dolgozott közgazdászként, a kihallgatás során orosz tolmácsot kapott.

A járat személyzete is érzékelte, hogy a férfi szokatlanul viselkedett a repülőn, folyamatosan másik helyre ült le, miközben kétszer is ételt rendelt. Egy ponton megpróbált megenni egy csokoládét, amely a légiutas-kísérő személyzeté volt.

Másnap, amikor az FBI munkatársai kihallgatták, azt állította, hogy három napja nem aludt, és nem értette, mi történik körülötte. Azt is elmondta, nem emlékszik, hogy Koppenhágában felszállt a gépre, mint ahogy arra sem, hogy átjut a biztonsági személyzeten. A nyomozás jelenleg is tart.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#fbi#los angeles#orosz#férfi#Európa#nyomozás

Címlapról ajánljuk