Külföld

Videón, ahogy robbanást és tűzgolyót okoz egy halálos tornádó

rtl.hurtl.hu

2023. december 10. 6:31

Legalább hat ember, köztük egy gyerek halt meg az amerikai Tennessee államban pusztító tornádók miatt, amik házakat romboltak le, és autókat borítottak fel. 

Legalább hat ember, köztük egy gyerek meghalt szombaton az amerikai Tennessee államban pusztító tornádók miatt – jelentette a helyi sajtó. Az államban több tornádó is lecsapott helyi idő szerint szombat délután, lerombolt házakat, kidöntött fákat és villanyvezetékeket hagyva maga után.

A Clarksville városában pusztító tornádóról viharvadászok készítettek egy egészen közeli felvételt, ahogy keresztülment egy úton. A videón látni, hogy gyufaszálként törte ketté a villanyoszlopokat. A településen legalább három ember halt meg.

A Nashville város északkeleti részén található Madisonban robbanást is okozott az ott keresztülhaladó tornádó. A robbanás egy ipari negyedben történt. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tűzgolyót. Madisonban szintén három halottról lehet tudni.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a tornádók autókat borított fel egy autópályán, fákat és villanyvezetékeket döntött ki, házakat romboltak le, és tetőket szakítottak le.

 Legalább 160 ezren maradtak áram nélkül, több helyen a közvilágítást sem üzemel.

Videón, ahogy robbanást és tűzgolyót okoz egy halálos tornádó
Lerombolt ház romjai alá került autó egy tornádó pusztítása után, Hendersonville városában. Fotó:Andrew Nelles/USA Today Network via REUTERS 

Több helyen a tűzoltóknak kellet kimenteniük az összeomlott épületek romjai között rekedt embereket. A beszámolók szerint több tucatnyian sérültek meg, de pontos számot egyelőre nem tudni. 

Nyitókép: X / The Weather Channel

#Külföld#tornádó#Tennessee#egyesült államok

Címlapról ajánljuk