Külföld

Videó: több ezer tonna döglött halat mosott partra a víz Japánban

rtl.hurtl.hu

2023. december 8. 19:00

A haltetemek beborítottak egy körülbelül 1 kilométer hosszú homokos partszakaszt, a helyiek még sosem láttak ehhez foghatót.

Több ezer tonna döglött szardíniát és makrélát mosott partra a víz Japán északi részén. A halpusztulás oka egyelőre rejtély – közölték pénteken a helyi hatóságok.

A halakat helyi idő szerint csütörtök reggel sodorta partra a víz Hakodate kikötővárosában, Japán legészakibb szigetén, Hokkaidón. A szardíniatetemek szürkére festettek egy körülbelül 1 kilométer hosszú homokos partszakaszt, a helyiek még sosem láttak ehhez foghatót, írja az ABC News.

Néhány lakos kihasználta az alkalmat, és elkezdte begyűjteni a döglött halakat eladási vagy fogyasztási célból. A városvezetés azonban figyelmeztette a lakosságot, hogy semmiképpen se fogyasszák el a halakat. Takashi Fujioka helyi halászati kutató ugyan hallott már hasonló jelenségekről, most látott ilyet először, és egyelőre számára is rejtély, hogy pontosan miként történhetett mindez. Hozzátette, a bomlásnak induló halak csökkenthetik a víz oxigénszintjét, és hatással lehetnek tengeri élővilágra is.

Nyitókép: Kyodo News via Getty Images

#Külföld#japán#halpusztulás#döglött#szardínia

Címlapról ajánljuk