Külföld

Óriási robbanás történt a népszerű nyaralóhelyen – videó

rtl.hurtl.hu

2023. december 7. 15:08

Négy konténerben tároltak robbanóanyagot egy telephelyen. Akkora volt a detonáció, hogy a 4 kilométernyire található reptér is megsérült.

Szükségállapotot hirdettek a Seychelle-szigeteken, miután hatalmas robbanás történt a fő sziget, Mahé egyik ipari területén.

A robbanás erejére jellemző, hogy károkat okozott a robbanás helyszínétől 4 kilométerre lévő nemzetközi repülőtéren is. Az iskolák zárva vannak, a kórházak csak a sürgős eseteket látják el.


A robbanás helyi idő szerint éjjel kettőkor történt egy építőiparral, illetve bányászattal foglalkozó cégnél, ahol levegőbe repült négy konténer, amiben robbanóanyagot tároltak. Ha ez nem lenne elég, heves esőzések is voltak a környéken, ami áradásokat okozott. A helyi televízió által bemutatott felvételeken mély sárral borított, törmelékkel és kidőlt fákkal teli utcákat lehetett látni.

A Seychelle-szigetek népszerű turisztikai célpont, 115 szigetből áll, és a mintegy 100 ezer lakosával Afrika egyik legkevésbé népes országa. Hogy mennyire fontos ágazat a turizmus, az is mutatja, hogy bár a szigeteken megállt az élet, a nemzetközi repülőtér és a szigetek közötti kompok továbbra is üzemelnek a turisták számára.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#robbanás#seychelle-szigetek#szükségállapot#katasztrófa#detonáció

Címlapról ajánljuk